• OBJAVLJENO: 06.03.2008.
Održan prijem u povodu 1.marta-Međunarodnog dana civilne zaštite

Pokrenute aktivnosti na regulisanju prava pripadnika Civilne zaštite

U povodu 1. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović organizovao je 05.03.2008.godine prijem za predstavnike Kantonalne Uprave i općinskih štabova Civilne zaštite.

Prijemu su prisustvovali direktor Uprave civilne zaštite BPK-a Goražde Ramo Živojević sa saradnicima, kao i načelnici i članovi štabova Civilne zaštite, općina Goražde, Pale-Prača i Foča-Ustikolina.

Uz čestitke pripadnicima Civilne zaštite na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na danu koji se obilježava u cijelom svijetu, Premijer BPK- a Goražde Salem Halilović iskoristio je ovu priliku i za razgovor o trenutnoj situaciji, o opremljenosti jedinica civilne zaštite, kao i o problemima s kojima se najodgovorniji ljudi za poslove civilne zaštite susreću u svom radu. Posebne čestitke Premijer Halilović uputio je ovogodišnjim dobitnicima najvećih priznanja Federalnog štaba civilne zaštite Mehu Hubjeru i Jusufu Osmanoviću, načelnicima štabova Civilne zaštite općina Goražde i Pale-Prača.

– Uloga Civilne zaštite veoma je bitna i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde vodiće računa, u granicama svojih mogućnosti, o stvaranju što boljih uslova za vaš rad i u tom smislu očekujemo vaše sugestije i prijedloge, – kazao je Premijer BPK-a Salem Halilović, naglasivši da je uspostavljena dobra saradnja po vertikali, počevši od općinskih štabova do federalne Uprave za civilnu zaštitu koja je do sada imala posebnog sluha za sve zahtjeve sa područja Bosansko-podrinjskog kantona.

Dobru saradnju Kantonalne uprave sa općinskim štabovima Civilne zaštite istakao je i pomoćnik načelnika Općine Goražde za poslove civilne zaštite Meho Hubjer, a o aktivnostima kantonalne Uprave civilne zaštite ovom prilikom govorio je i direktor Uprave Ramo Živojević, koji je naglasio da su oni zajedno sa svojim kolegama u Tuzlanskom kantonu pokrenuli aktivnosti prema federalnom Parlamentu oko konačnog rješavanja statusa pripadnika civilne zaštite koji ni do današnjeg dana nije regulisan.

Priznanja koja su dobili pripadnici Civilne zaštite, kako je ovom prilikom istaknuto, priznanja su svima onima koje se bave ovim poslom, nevidljivim u mirnim situacijama, a itekako značajnim u vanrednim okolnostima, kao i podstrek da nastave još bolje i uspješnije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.