• OBJAVLJENO: 18.04.2008.
U Goraždu održan regionalni poslovni forum

Neperspektivne vojne objekte pretvoriti u objekte poslovne infrastrukture

SERDA i EU TAC projekt treninga i konsultacija za mala i srednja preduzeća, uz podršku koorganizatora: Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, opštine Novo Goražde i Centra za sigurnosnu saradnju RACVIAC, organizovali su 15.04.2008.godine u Goraždu regionalni poslovni forum o iskorištavanju neperspektivnih vojnih objekata za razvoj poduzetništva i upošljavanje.

Forumu je prisustvovao značajan broj zvaničnika sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kao i načelnika općina Gornje- drinske regije, a učešće u izlaganju uzeli su direktor RACVIAC-a Nedžad Hadžimusić, direktor SERDE Šefkija Okerić, projekt menažderi SERDE, EU TAC-a i RACVIAC-a, kao i ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Admir Pozderović i Elfad Mašala.

Na forumu su iznesena znanja i iskustva o ekonomskim potencijalima regije Goražda i Novog Goražda, s posebnim osvrtom na mogućnosti prenamjene bivših vojnih objekata u objekte poslovne infrastrukture u korist lokalnih poduzetnika, kao i lokalne zajednice općenito. U Goraždu se radi o bivšoj kasarni „Šišeta“ i nekoliko objekata u Višegradskoj ulici, za koje je zainteresovano nekoliko ulagača.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.