• OBJAVLJENO: 24.05.2012.
Izvršni direktor Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” Jovan Divjak u još jednoj humanoj misiji
Predstavljen prvi digitalni magazin “PC školarac”

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto sastao se danas sa Jovanom Divjakom, penzionisanim generalom Armije BiH, osnivačem i izvršnim direktorom Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”.

Cilj ove posjete je promocija prvog i jedinog digitalnog magazina za đake, pod nazivom “PC školarac”, koji đacima osnovnih škola od  I-V razreda, putem kompjutera i multimedije, približava nova znanja na polju informatike, nauke i kreativnog izražavanja. Sa gospodinom Divjakom u posjeti premijeru BPK bio je i Miro Pandur, autor ovog projekta koji je naišao na odličan prijem kod učenika i nastavnika u svim kantonima.

Nakon posjete premijeru, ovaj projekt predstavljen je i ministrici obrazovanja Almi Delizaimović, kao i direktorima osnovnih škola koji su prisustvovali sastanku.

Pored digitalnog magazina “PC školarac”, Jovan Divjak je promovisao i svoju najnoviju knjigu “ Očekujem istinu i pravdu”, Bečki dnevnik, kao i knjigu Mustafe Čengića “Hodanje, zdravlje i zadovoljstvo”. Sav prihod od knjiga koji se prodaju u Bosansko-podrinjskog kantonu Goražde, prema riječima gospodina Divjaka, biće namijenjen stipendiranju učenika sa područja ovog kantona.

Premijer i ministrica za obrazovanje iskazali su danas zahvalnost Jovanu Divjaku i Udruženju “Obrazovanje gradi BiH” na svemu onome što čine za djecu BiH, te obećali podršku Vlade i Ministarstva obrazovanja u realizaciji ovog i drugih projekata. Tom prilikom, istaknut je poseban doprinos ovog uduženja u stipendiranju učenika sa područja BPK Goražde kao i pomoć školama u školskom priboru i drugim pomagalima.

Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” pomaže djeci žrtava rata u BiH 1992-1995., invalidnoj i talentovanoj djeci da uspješno završe školovanje i postanu korisni članovi društva. U proteklih 18 godina dodijelilo je preko 49.500 stipendija u vrijednosti od 2 miliona eura, te omogućilo ljetovanje djece na ljetovanju u više od 15 država Evrope, Kanadi i Urugvaju.

Novac za stipendiranje Udruženje osigurava putem članarine, donacija, sponzorstva, dobrovoljnih priloga i prihodom od vlastite neprofitne djelatnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.