• OBJAVLJENO: 21.04.2008.
CCI prezentirali „Vodič kroz vlast u BPK Goražde“

U organizaciji CCI – Centara civilnih inicijativa u Goraždu je 21.04.2008. godine prezentiran „Vodič kroz vlast Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“.

Vodič koji sadrži najosnovnije informacije o zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predstavio je Muris Bulić, koordinator za monitoring CCI iz Tuzle. Svrha vodiča, čiji je izdavač CCI, jeste da se građanima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na jedan pojednostavljen način prezentira način funkcionisanja zakonodavne i izvršne vlasti u kantonu, kao i da im se pruže informacije o tome ko je odgovoran za obavljanje određenih dužnosti. Pored toga, vodič sadrži i korisne informacije koje mogu pomoći građanima pri rješavanju njihovih svakodnevnih životnih problema.

Vodič kroz vlast Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prvo je prezentiran poslanicima u kantonalnoj Skupštini i članovima Vlade BPK Goražde. Prezentaciju građanima kantona Centri civilnih inicijativa izvršit će putem promotivnog štanda postavljenog u gradu, dok će određen broj primjeraka vodiča biti podijeljen nevladinim organizacijama sa područja kantona sa kojima CCI sarađuju, te Centru za kulturu Goražde.

„Vodič kroz vlast“ u kantonima Federacije BiH, čiju realizaciju su finansirali The Olof Palme International Center, SIDA, Ambasada Kraljevine Holandije i Ambasada Velike Britanije, do sada je prezentiran u šest kantona Federacije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.