• OBJAVLJENO: 30.04.2008.
Organizovan prijem za finaliste državnog kviza „Kako u Evropu“

Čestitke učenicima Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ na pokazanom znanju

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Sevda Popović organizovali su 24.04.2008. godine prijem za učenike Mješovite srednje škole «Enver Pozderović», finaliste državnog TV kviza pod nazivom «Kako u Evropu». Prijemu su prisustvovali finalisti kviza sa direktorom škole Fikretom Terovićom i voditeljicom projekta i pedagogom škole Nerminom Karahmetović.

U okviru projekta Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini i Direkcije za evropske integracije Bosne i Hecegovine pod nazivom «Upoznajmo Evropu» koji finansira EU, odvija se niz aktivnosti koji promoviraju vrijednosti Evropske Unije i upoznaju građane Bosne i Hercegovine sa procesom evropskih integracija.

Jedan od projekata je i TV kviz «Kako u Evropu» koji se sastoji od osam serijala uključujući i finale. U kvizu su učestvovali učenici srednjih škola iz dvadeset i jednog grada potpisnika Deklaracije o evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine, a učenici Mješovite srednje škole »Enver Pozderović» iz Goražda pokazali su izvanredno znanje ulaskom u finale koje će se održati 09.05.2008.godine. Takmičenje je, prema riječima voditeljice projekta Nermine Karahmetović, bilo bazirano na temama evropske integracije, o ulozi Bosne i Hercegovine u EU integracijama, o zemljama EU, te o EU simbolima, značajnim datumima i osobama. U svakom kvizu su učestvovale tri škole koje delegiraju 10-15 učenika, a materijal je obezbijedila agencija BORAM koja implementira ovaj projekat u Bosni i Hercegovini. Pobjednika u finalu očekuje put u Brisel.

Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Sevda Popović čestitala je učesnicima kviza na uspjehu, poželjela im pobjedu u finalu i obećala finansijsku pomoć kao nagradu za dosadašnje zalaganje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.