• OBJAVLJENO: 09.05.2008.
U Goraždu na svečan način obilježen 9.maj

Borba protiv fašizma trajan zadatak!

U sklopu manifestacije „Dani otpora“ u Goraždu je danas prigodnim sadržajima obilježen 9.maj – Dan pobjede nad fažizmom, Dan „Zlatnih ljiljana“ i logoraša BiH, kao i Dan Evrope.

U osnovnim i srednjim školama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održan je historijski čas, a delagacije zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, delegacija udruženja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, predvođena ministrom za boračka pitanja, te delegacija Udruženja antifašista i Udruženja „Josip Broz Tito“, položile su cvijeće na spomen obilježje „Goražde-grad heroj svojim braniocima“, na partizansko groblje u Kolijevkama i partizanski spomenik na Potrkuši.

O značaju ovih datuma, tim povodom, govorili su Premijer BPK-a Goražde, Salem Halilović i predsjednik Udruženja „Jospip Broz Tito“ Meho Bašić, a cijelu ceremoniju uveličali su svojim nastupom i mališani iz dječijeg vrtića „Sunce“ koji su nakon toga i sami položili karanfile na spomen obilježje „Goražde-grad heroj svojim braniocima“.

Svoj doprinos ovoj manifestaciji daće i goraždanske pop-rock grupe i mladi solisti, koji će večeras održati koncert u ljetnom kinu Centra za kulturu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.