• OBJAVLJENO: 05.06.2008.
U Goraždu obilježen Dan Zlatnih ljiljana i dobitnika Zlatne policijske značke

Druženje goraždanskih heroja i članova porodica posthumno odlikovanih pripadnika Armije BiH

U sklopu manifestacije „Dani otpora“ u Goraždu je 30.05.2008.godine obilježen Dan Zlatnih ljiljana i dobitnika Zlatne policijske značke.

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća na spomen-obilježje „Goražde-grad heroj svojim braniocima“ i odavanjem dužne počasti onima koji su svoje živote dali za slobodu ovog grada i suverenu i nezavisnu BiH.

Goraždanske „Zlatne ljiljane“ i dobitnike „Zlatne policijske značke“, kao i porodice posthumnih dobitnika, pozdravili su Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović, načelnik općine Goražde prof. Mustafa Kurtović, te predsjednici SDNRP FBiH i Skupštine SDNRP BPK-a Goražde Dževad Radžo i Derviš Hadžić Dedo.

„Zadovoljni smo, većina nas riješila je penzionisanje, što je bio veliki problem prošle godine. Stambena problematika se postepeno rješava, kao i redovno socijalno statusno zbrinjavanje“- kazao je, tim povodom, predsjednik Skupštine Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ BPK-a Goražde Derviš Hadžić Dedo.

Nakon posjete centralnom šehidskom mezarju Kolijevke, druženje preživjelih heroja i članova porodica posthumno odlikovanih pripadnika Armije BiH nastavljeno je na svečanom ručku u motelu „Bazeni“ u Vitkovićima i podjelom prigodnih hedija.

Goraždanski Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja broji 67 članova, od kojih je 19 preživjelo agresiju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.