• OBJAVLJENO: 19.06.2012.
Započelo polaganje prijemnih ispita
Najveće interesovanje učenika za upis u Srednju tehničku školu „Hasib Hadžović“

Kao što smo jučer najavili, danas je  u prvom upisnom roku započelo polaganje prijemnih ispita za upis učenika u tri goraždanske srednje škole.

U Mješovitoj srednjoj školi „Enver Pozderović“ danas su održani prijemni ispiti iz Bosanskog jezika i književnosti i Biologije.

Prijemni iz Bosanskog jezika polagala su 33, od 45 prijavljenih učenika za upis u Gimnaziju (12 je oslobođeno polaganja prijemnog), kao i 10 učenika koji se žele obrazovati za zanimanje Ekonomski tehničar (12 prijavljenih- 2 oslobođeno). Svih 25 prijavljenih za upis u Odjeljenje poljoprivrednih tehničara-opći smjer pristupilo je polaganju prijemnog ispita.

Sutra će se u ovoj školi održati pismeni ispiti iz Matematike ( za Gimnaziju i ekonomske tehničare), a  za poljoprivredne tehničare, pismeni ispit iz Hemije.

Za upis u odjeljenja Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ prijavljeno je ukupno 206 učenika.

Pismenom ispitu iz Fizike za upis u odjeljenje Mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje mašinama (CNC tehničar) danas je pristupilo 20 učenika (21 prijavljen-1 učenik oslobođen).

Pismeni ispit iz Fizike za upis u odjeljenje Mašinski tehničar konstruktor na računaru polagalo je 15 učenika ( od 20 prijavljenih). Za upis u odjeljenje Saobraćajni tehničar, smjer drumski saobraćaj, prijemni ispit polagalo je 36, od 38 prijavljenih učenika (2 učenika nisu pristupila polaganju), dok se 39 učenika prijavilo za upis u odjeljenje Elektrotehničar,smjer telekomunikacije, a prijemni su polagala 33 učenika.

Prijemni ispit iz Biologije u ovoj školi danas su polagali učenici koji su se prijavili za upis u odjeljenja Hemijski tehničar – mikrobiolog i Sanitarno- ekološki tehničar. Za upis u ova odjeljenja prijavljeno je 88 učenika, a njih 85 pristupilo je polaganju prijemnog ispita.

Sutra će se za ova navedena zanimanja održati prijemni ispiti iz matematike, odnosno hemije.

U Srednjoj stručnoj školi „Džemal Bijedić“, po prvi put, danas su se polagali prijemni ispiti za zanimanja IV stepena obrazovanja.

Pismeni ispit iz Bosanskog jezika i književnosti polagalo je 9 prijavljenih učenika za zanimanje Tekstilni tehničar- konfekcionar tekstila, kao i 12 učenika koji se žele obrazovati za zanimanje Poslovno- pravni tehničar.  Oni će sutra polagati pismeni ispit iz Stranog jezika, odnosno Hemije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.