• OBJAVLJENO: 21.06.2012.
Predsjednik Glavnog odbora LDS-a posjetio ministre u Vladi BPK-a Goražde
LDS-ovi ministri opravdaće ukazano povjerenje

Novoimenovane ministre Liberalno demokratske stranke (LDS-a) u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Zijada Brigu i Branku Šekarić, danas su posjetili predsjednik i potpredsjednica Glavnog odbora LDS-a BiH Bojan Zec Filipović i Daliborka Milović, kao i član Predsjedništva Rasim Mujagić.

Posjetom na najvećem niovu, delegacija LDS-a BiH izrazila je podršku svojim ministrima u Vladi BPK-a, kao i zadovoljstvo što su članovi ove stranke dobili priliku da pokažu šta znaju i mogu.

Prilikom susreta sa ministrom za boračka pitanja Zijadom Brigom, predsjednik LDS-a BiH Bojan Zec Filipović kazao je da će se LDS zalagati da se povećaju izdvajanja za projekte Ministarstva za boračka pitanja, te istakao da je ministar Briga prava osoba za obavljanje ove odgovorne funkcije.

Prioritet LDS-a je i rješavanje katastrofalnog stanja u Kantonalnoj bolnici Goražde kao i u Domu za stara i iznemogla lica, te je prava šteta, kako ističe Rasim Mujagić, što prijedlog ove stranke za njegovu sanaciju nije dobio potrebnu potporu. Istaknuta je takođe neophodnost saradnje ministarstava za boračka pitanja i socijalne politike na zajedničkim projektima.

Čestitke na imenovanju i podršku ministru za boračka pitanja, svojom posjetom danas su iskazali i predsjednik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Admir Osmanspahić i vijećnik u Općinskom vijeću Goražde Mustafa Geca.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.