• OBJAVLJENO: 24.10.2008.
U naselju Rasadnik otvorena savremena tržnica

Goražde je od jučer bogatije za još jedan vrijedan objekat. Riječ je o savremeno uređenoj gradskoj pijaci u naselju Rasadnik. Uz prisustvo brojnih zvanica, predstavnika Vlade F BiH, BPK-a Goražde i općina u njegovom sastavu, predstavnika Islamske zajednice, privrednika i nekoliko stotina građana, u srijedu 22.10.2008. godine upriličeno je svečano otvorenje.

Svečanu vrpcu presjekli su načelnik Općine Goražde prof. Mustafa Kurtović i premijer BPK-a Goražde Salem Halilović.

U realizaciju ovog projekta goraždanska firma Kaja Company (kojoj je na osnovu odluke Općinskog vijeća Goražde i provedene konkursne procedure dodjeljeno neizgrađeno građevinsko zemljište u naselju Rasadnik) je uložila oko 2.000.000,00 KM. U sklopu ove savremeno uređene tržnice, na površini od 8 000 m2 , smješteno je 38 poslovnih prostora, posebni odjeli za zelenu pijacu i mliječne proizvode, restoran i parking prostor.

Realizacijom ovog projekta riješit će se dugogodišnji problem zelene pijace na desnoj obali u Goraždu ali i smještaj trgovaca s tzv. male pijace na lijevoj obali, čime će se stvoriti uslovi za bolji rad. Za potrebe održavanja ovog objekta biće uposleno 10 radnika, čime je došlo i do otvaranja novih radnih mjesta. Pijaca sa radom počinje u subotu 25.10.2008.

(preuzeto sa www.gorazde.ba)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.