• OBJAVLJENO: 26.06.2012.
Prva posjeta novoimenovane ministrice za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice
JU „Dom za stara i iznemogla lica“ potrebna pomoć Vlade i Ministarstva

Novoimenovana ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK Goražde Branka Šekarić, u pratnji stručnog savjetnika za socijalnu i dječiju zaštitu i zaštitu civilnih žrtava rata Muhameda Hadžića, posjetila je danas  J.U „Dom za stara i iznemogla lica“. Tom prilikom ona se sastala sa novoimenovanim direktorom ove ustanove Elvedinom Hreljom, a sastanku je prisustvovao i predsjednik Upravnog odbora Džemail Popović.

Riječ je o prvoj posjeti ministrice Domu za stara i iznemogla lica, a na sastanku je razgovarano o postojećoj problematici sa kojom se susreće ova ustanova te o mogućnosti rješavanja nagomilanih problema.

„Ja sam danas u prvoj posjeti obzirom da sam nedavno preuzela ovu funkciju . Na sastanku sam upoznata sa postojećom problematikom koja je bila i u prethodnom periodu i u kakvom se stanju nalazi JU “Dom za stara i iznemogla lica“. Danas smo dogovorili da u skorije vrijeme poduzmemo neke korake kada je u pitanju poboljšanje uslova boravka štićenika u ovom domu. Imamo puno povjerenje u direktora i mislim da ćemo raditi u pozitivnom smjeru“- kazala je ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo,  raseljena lica i izbjeglice Branka Šekarić.

Da se ova ustanova nalazi u velikim problemima poznato je bilo i novoimenovanom direktoru Elvedinu Hrelji, ali odmah nakon preuzimanja dužnosti, kako je istaknuo, krenuo je u saniranje tih problema, u nadi  da će mu Vlada  BPK i resorno ministarstvo pomoći u tome.

„Situacija je vrlo ozbiljna, ja sam znao za tu situaciju, ali sam ipak prihvatio tu funkciju. U međuvremenu je promijenjen sastav Vlade BPK Goražde, imenovana je nova ministrica i na radost moju i ovog Doma, ona je pokazala kooperativnost svojim dolaskom, obzirom da je ona kao i ja tek preuzela dužnost. Imamo kapacitet za još 30 korisnika i ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da se obrate ili Centru za socijalni rad ili našoj ustanovi i nadam se da ćemo uz podršku Vlade BPK Goražde uspjeti“- riječi su direktora JU „Dom za stara i iznemogla lica“ Elvedina Hrelje.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.