• OBJAVLJENO: 27.10.2008.
Upriličen prijem u povodu 25.oktobra-Dana penzionera

Podrška Vlade i Općine Goražde Udruženju penzionera BPK-a Goražde

U povodu 25. oktobra-Dana penzionera, Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović upriličio je 27.10.2008.godine prijem za predsjednika i članove Predsjedništva i Skupštine Udruženja penzionera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Ovom prijemu prisustvovali su i savjetnik Premijera Zahid Dučić, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Nazif Uruči, te načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović.

Uz čestitke svim penzionerima za njihov dan bila je ovo prilika da nosioci najviše izvršne vlasti Kantona i Općine Goražde porazgovaraju sa penzionerima o aktuelnim problemima sa kojima se susreće ovaj dio populacije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Udruženje penzionera BPK-a Goražde, prema riječima predsjednika Selima Hadžiavdića, zadovoljno je dosadašnjom saradnjom sa Vladom BPK-a Goražde i Općinom Goražde, zahvaljujući kojoj su realizirali niz projekata na poboljšanju standarda članova svog udruženja.

Uz uvažavanje prilika u kojima se nalazi društvo, a posebno Bosansko-podrinjski kanton Goražde, penzioneri, kako su istakli, ne mogu biti zadovoljni svojim statusom, niti materijalnim prilikama u kojima se nalaze, te traže sistematsko rješavanje njihovih problema. Kao poseban problem, oni su i ovog puta istakli rješavanje pitanja zagrijavanja prostorija svog udruženja, koji bi se prema danas datim obećanjima uskoro trebao riješiti. Penzioneri su istakli i svoje zadovoljstvo što je njihovo udruženje uvršteno u općinski budžet, a raduje ih i činjenica da će Vlada u saradnji sa goraždanskim „Centroprevozom“ u idućoj godini penzionerima obezbijediti povlastice za korišćenje javnog prijevoza.

Svoj dan penzineri sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ove godine obilježili su skromno, uz druženje na tradicionalnom šahovskom turniru u prostorijama svog udruženja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.