• OBJAVLJENO: 05.12.2008.
Potpisan ugovor o izradi šumsko-privredne osnove za privatne šume

Prioritet- zaštita šumskog resursa

ugovori_sume_2008_b.jpg

U zgradi Vlade BPK-a Goražde, 05.12.2008.godine upriličeno je potpisivanje ugovora o izradi šumsko- privredne osnove za privatne šume.

Ugovor su potpisali Premijer BPK-a Goražde, Nazif Uruči i direktor „BH šuma“, Ahmed Sejdić, a potpisivanju je prisustvovao i kantonalni ministar za privredu prof.Mustafa Kurtović.

Izražavajući zadovoljstvo što su „BH šume“, koje prednjače svojim iskustvom dobile ovaj posao, premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči istaknuo je činjenicu da je ovo društvo prije dvije godine bilo angažovano i za izradu šumsko-privredne osnove za državne šume, te da isti standardi važe i za privatne šume, a sve s ciljem da se na jednak način eksploatiše i čuva šuma.

„BH šume“, prema riječima direktora Ahmeda Sejdića, u prilici su da realizacijom ovog ugovora pruže podršku privrednom razvoju ovog kraja, te da , zajedno sa Vladom BPK-a utiču na poboljšanje u planiranju i korišćenju šumskog resursa, koji je ranije bilo oslonjeno na drvo, a danas se sve više usmjerava i na druga prirodna bogatstva, kao što su voda, ambijetalne vrijednosti za turizam- lov, ribolov itd.

Vrijednost ovog ugovora koji će važiti deset godina je 164.000 KM, a izrada šumsko-privredne osnove trebala bi biti završena do kraja novembra 2009.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.