• OBJAVLJENO: 02.07.2012.
U Centru za informisanje, savjetovanje i obuku kantonalne Službe za zapošljavanje
Uručeni certifikati polaznicima obuke iz informatike i engleskog jezika

U sklopu provođenja Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP),  JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde danas je upriličila dodjelu certifikata za nezaposlene osobe koje su uspješno završile obuku iz informatike i engleskog jezika.

Ceremoniji svečane dodjele certifikata u Centru za informisanje, savjetovanje i obuku CISO Goražde, pored direktorice kantonalne Službe za zapošljavanje Nafije Hodo, prisustvovali su premijer BPK i ministar za privredu, dr.Alija Begović i Emir Hodović. Uz čestitke, oni su podijelili certifikate uspješno završenim polaznicima ove obuke.

Obuku iz engleskog jezika završilo je 8 (osam), a ECDL obuku 18 (osamnaest) korisnika. Program zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP)  u potpunosti je snosio troškove obuke- 265,00 KM po polazniku za kurs engleskog jezika, a 400,00 KM za ECDL obuku.

Podsjećamo, Centar za informisanje, savjetovanje i obuku Goražde otvoren je 08.septembra prošle godine i ima za cilj da mladim nezaposlenim osobama omogućava usluge savjetovanja, informisanja i profesionalnog osposobljavanja,  s ciljem pronalaska posla.

Broj evidentiranih korisnika CISO Goražde je 771, od čega je 279 korisnika usluga CISO-a dobilo i zaposlenje.

Centar za informisanje, savjetovanje i obuku je dio Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP), koji zajednički provode pet UN agencija: UNDP, UNICEF, UNV, IOM, UNFPA, u partnerstvu sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, entitetskim ministarstvima za rad i obrazovanje, Agencijom za statistiku, Federalnim zavodom za zapošljavanje, kantonalnim službama za zapošljavanje i drugim relevantnim institucijama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.