• OBJAVLJENO: 19.12.2008.
Ministar za boračka pitanja iznio svoj stav o dodjeli i prodaji stanova u „Lameli H1“

Nakon sastanka za boračkim udruženjima, moguće povlačenje kompletnog postupka!

dzevad_adzem_b.jpg

Ministar za boračka pitanja u Vladi BPK-a Goražde, Dževad Adžem upriličio je 19.12.2008.godine press konferenciju o temi „Javni oglas o dodjeli i prodaji stambenih jedinica u novoizgrađenom objektu Lamela H1“.

Ministar Adžem, kazao je tom prilikom, da su javnim pozivom o dodjeli i prodaji stanova u novoizgrađenoj zgradi za pripadnike boračkih populacija, prvenstveno, bile obuhvaćene tri boračke kategorije. Riječ je o 100% invalidima prve kategorije, djeci bez oba roditelja i 100% invalidima druge kategorije. U ovu treću kategoriju ubrajaju se ratni vojni invalidi, čija je invalidnost od 70 do 90% i članovi porodica poginulih boraca.

Na Javni poziv pristiglo je 105 aplikacija. Nakon provedene, zakonom utvrđene procedure, došlo se do spoznaje da Oglas i Pravilnik o kriterijima za dodjelu i prodaju stanova u novoizgrađenoj zgradi „Lamela H1“ imaju dijametralno suprotne stavove.

– U narednom periodu organizovat ću sastanak sa boračkim udruženjima i zatražiti njihov stav kako bih mogao donijeti odluku o povlačenju kompletnog postupka, te izvršiti korekciju Pravilnika i objavljivanje novog Javnog oglasa- kazao je na press konferenciji ministar za boračka pitanja Dževad Adžem.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.