• OBJAVLJENO: 06.07.2012.
Sastanak Vlade BPK Goražde sa Koordinacijom sindikata budžetskih korisnika
Sagledavanje trenutne situacije i upoznavanje sa zahtjevima sindikata

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je danas prvi sastanak sa Koordinacijom sindikata budžetskih korisnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ovaj sastanak samo je jedan u nizu sastanaka Vlade i sindikata u započetom socijalnom dijalogu, nakon potpisivanja sporazuma sa Sindikatom policije, koji je iskorišten za upoznavanje članova Vlade sa hronologijom dešavanja, kao i sa pojedinačnim zahtjevima svih sindikata koji čine Koordinaciju.

U mjesec dana koliko je ostavljeno Vladi da se upozna sa problematikom i ponudi rješenje, članovi Koordinacije sindikata budžetskih korisnika, kako je danas dogovoreno, ovo rješenje tražiće zajedno sa ministrom finansija i resornim ministarstvima. Ono u čemu se svi slažu je da treba istrajati na donošenju zakonskih propisa koji će regulisati plaće uposlenih i uvesti ih u prava koja su im do sada bila uskraćena, a da će obim njihove primjene zavisiti od finansijske situacije u budžetu. Predstavnici sindikata, izričiti su u tome da svojim zahtjevima neće narušiti finansijsku stabilnost budžeta, te da će, kao i do sada, imati razumijevanja za realnost situacije u kojoj se svi nalazimo, ali i u tome da se dugogodišnje čekanje na usvajanje zakona koji su odavno trebali biti usvojeni što prije treba okončati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.