• OBJAVLJENO: 15.01.2009.
Održana Javna rasprava o nacrtu Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon

Izneseni konstruktivni prijedlozi

copy-of-javnaraspravamin-finansija2009-005.jpg

Ministarstvo za finansije i Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizovali su 15.01.2009.godine Javnu raspravu o nacrtu Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon. Javnu raspravu vodio je predsjednik Ustavne i zakonodavno-pravne komisije i predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde dr. Alija Begović, a obrazloženje nacrta ovog zakona dali su predstavnici predlagača- kantonalnog Ministarstva za finansije.

Raspravi, koja je održana u skupštinskoj sali BPK-a Goražde, prisustvovali su predstavnici kantonalnih organa uprave i goraždanskih udruženja građana, koji su dali veoma konstruktivne prijedloge o izmjeni predloženog nacrta, s ciljem što kvalitetnijeg usvajanja pomenutog zakona.

copy-of-javnaraspravamin-finansija2009-003.jpg

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija i Skupština BPK-a Goražde, prema riječima dr. Begovića, izjasniće se o svim iznesenim prijedlozima i primjedbama, te uvažiti sva ona mišljenja građana koja su zakonski prihvatljiva i koja doprinose poboljšanju, kako njihovog života, tako i funkcionisanja cjelokupne zajednice.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.