• OBJAVLJENO: 20.07.2012.
Sportske igre mladih 2012.
Vlada BPK Goražde podržat će odlazak mladih iz Goražda na finalno takmičenje u Sarajevo

 

Premijer BPK Goražde dr. Alija Begović susreo se danas u Goraždu sa predstavnicima Udruženja za sport i rekreaciju mladih “Sportske igre mladih” iz Sarajeva.

Sa predsjednikom i direktorom Udruženja Harisom Deliahmetovićem i Mirzom Bašincem razgovarano je o projektu Sportskih igara mladih koji se već drugu godinu uspješno realizuje u našoj zemlji i u kojem učestvuje veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola sa područja cijele BiH.

Na ovogodišnjim Sportskim igrama mladih održanim u 19 bosanskohercegovačkih gradova, u takmičenjima u 10 sportova, učestvovalo je više od 23.000 djece.

Obzirom da će organizatori snositi troškove smještaja i ishrane učesnika finalnog takmičenja koje će se održati u Sarajevu, premijer BPK Goražde danas je iskazao spremnost Vlade BPK Goražde da finansira troškove prijevoza mladih goraždanskih sportista na ovo takmičenje.

Domaćin ovogodišnjeg finalnog takmičenja koje će se održati u periodu od 13.- 17. avgusta  je Općina Novi Grad Sarajevo.

Podsjetimo, na Sportskim igrama mladih održanim 26. i 27. juna ove godine u Goraždu učestvovalo je 978 dječaka i djevojčica iz Goražda, Ustikoline, Prače, Foče i Sokoca, a njih više od stotinu učestvovat će na finalnom takmičenju u Sarajevu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.