• OBJAVLJENO: 18.07.2012.
Festival prijateljstva Goražde 2012.
PROMOVISANA KNJIGA AUTORICE LJUBICE OSTOJIĆ „ ANĐELI U SNIJEGU“

Posljednjeg festivalskog dana, ljubitelji književnosti prisutvovali su promociji knjige autorice Ljubice Ostojić “ Anđeli u snijegu”. Promotor je bio književnik i publicist Almir Zalihić koji je, govoreći o ovoj knjizi istaknute bh književnice, rekao, između ostalog…

“Ljubica Ostojić je nesumnjivo jedno od  najvećih književnih imena u BiH. Moderan književni izraz, urbani senzibilitet, ekspresivnost literarnog glasa, izoštrena perceptivnost, bogata asocijativnost, lucidne i britke opservacije, uz jednu vrstu specifičnog ironijskog otklona označavaju posebnost i individualnost knjige “Anđeli u snijegu”- rekao je na promociji književnik i publicist Almir Zalihić.

Književni kritičari i čitatelji doživljavaju “Anđele” u rasponu od autobigrafskih fragmenata do čiste fikcije, i nijedni ne griješe, što je samo još jedan pokazatelj da je spisateljica našla pravu mjeru da vlastita iskustva i sliku svijeta pretoči u izvrsnu književnost”, kazala je  o ovom djelu Ostojićeve književnica Fadila Nura Haver.

Press služba Festivala prijateljstva

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.