• OBJAVLJENO: 04.02.2009.
Održana druga po redu Javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju

Najviše primjedbi oko neposrednog izbora direktora škola

javna_rasprava_obrazovanje_2009_b.jpg

javna_rasprava_obrazovanje_2009_b1.jpg

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u sali Skupštine, 09.02.2009.godine održana je, druga po redu, Javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju.

javna_rasprava_obrazovanje_2009_b2.jpg

javna_rasprava_obrazovanje_2009_b3.jpg

Učešće u Javnoj raspravi uzeli su predstavnici osnovnih škola sa prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, jedan broj poslanika u Skupštini, roditelji, predstavnici školskih odbora, kao i predstavnik Centra civilnih inicijativa. Na ovoj Javnoj raspravi mogle su se čuti različite primjedbe i sugestije, dok je najviše primjedbi izazvala inicijativa Centra civilnih inicijativa oko neposrednog izbora direktora škola.

javna_rasprava_obrazovanje_2009_b4.jpg

Ministrica Alma Delizaimović istakla je da su sve primjedbe i sugestije sa prošle Javne rasprave, koja je održana u novembru mjesecu 2008.godine već ugrađene u nacrt Zakona o osnovnom odgoju, te da učesnici ove Javne rasprave svoje primjedbe trebaju dostaviti u pismenoj formi, kako bi se uvrstile u prijedlog izmjena i dopuna ovog zakona

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.