• OBJAVLJENO: 25.02.2009.
Menadžment goraždanske firme „Pobjeda Sport“ zatražio pomoć od Vlade BPK-a Goražde

Bez posla ostaje 44 radnika ove firme

privredna_incijativa_b.jpg

Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči i ministar za privredu prof.Mustafa Kurtović sastali su se 25.02.2009.godine sa menadžmentom i predstavnicima sindikata goraždanske firme „Pobjeda Sport“. Ovom sastanku prisustvovali su i direktorica Službe za zapošljavanje Nafija Hodo i predsjednik Glavnog odbora Sindikata BPK-a Goražde Adem Fejzić.

privredna_incijativa_b1.jpg

Sastanak je organizovan s ciljem riješavanja problema sa kojima se ova firma susreće usljed posljedica ekonomske globalne krize i nemogućnosti da zadrži 44 radnika kojima 27.02.2009.godine ističe ugovor o radu. Prema riječima direktora firme „Pobjeda Sport“ Munira Džanovića, njihova radna mjesta bila su upitna još u novembru mjesecu, ali su razumijevanjem vlasnika ugovori produženi.

privredna_incijativa_b2.jpg

– Obzirom da smo iscrpili unutrašnje rezerve, zatražili smo pomoć od kantonalne i federalne vlade kako ovi radnici ne bi ostali bez posla,- kazao je Džanović.

– Ovom prilikom ministar za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Mustafa Kurtović obećao je da će od Vlade koja bi se trebala održati 26.02.2009.godine, tražiti da se sredstva prikupljena privatizacijom u iznosu od 153.000 KM usmjere u Pobjedu „Sport“ i još neke kompanije koje mogu zadržati radnike.

privredna_incijativa_b3.jpg

– Obzirom da je Bosansko-podrinjski kanton Goražde jedini u F BiH koji ima izvozni suficit, od blizu pet miliona maraka, Vijeće ministara i Razvojna banka BiH trebali bi pomoći našim izvoznicima, poput „Ginexa“, „Pobjede Sport-a“, „Bekto Precise“, „Emka Bosnie“ i drugih, jer mi sa ovih 153.000 KM možemo malo učiniti za njih.- kazao je Kurtović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.