• OBJAVLJENO: 10.08.2012.
Služba za zapošljavanje BPK Goražde
Objavljeni javni pozivi za sufinansiranje zapošljavanja

U sklopu provođenja aktivne politike zapošljavanja, Federalni zavod za zapošljavanje objavio je javne pozive za učešće u četiri programa aktivne politike zapošljavanje na prostoru Federacije BiH. Tim povodom, danas je JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde upriličila press konferenciju na kojoj su predstavljeni programi,  te animirani poslodavci i nezaposlene osobe da uzmu aktivno učešće u njihovoj realizaciji.

Riječ je o programima sufinansiranja zapošljavanja pod nazivom „Prilika za sve“, „Omladinsko poduzetništvo“ i Programu zapošljavanja povratnika u 2012. godini. Takođe, po prvi put objavljen je i javni poziv općinama koje raspolažu odgovarajućom infrastrukturom i kapacitetima za uspostavljanje funkcionalnih inkubatora za „Start up“ poduzetnike da iskažu zainteresiranost za učešće u pilot projektu „Sistem integriranih centara za inkubirani razvoj i konsalting“. Osnovni cilj ovog programa jeste obezbijediti potencijalnim poduzetnicima, korisnicima inkubatora, osnovne preduvjete za pokretanje i održavanje vlastitog biznisa tokom prve godine poslovanja.

Ukupna vrijednost programa je u iznosu od 12.340.000 KM a fokus je stavljen na proizvodnju i izvozno orjentisanu privredu.

Obzirom na specifičnost programa kao i to da se po prvi put ove godine aplikacije i vrednovanje programa vrše elektronskim putem, direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo pozvala je poslodavce i nezaposlene osobe da se za sve nejasnoće koje budu imali obrate usposlenicima Službe za zapošljavanje.

„Mi smo potpuno otvoreni,  Služba, JOB i CISO centar i saradnici stoje na raspolaganju da im pomognu pri aplikaciji i naravno da odavde uputimo zajedno aplikaciju prema Federalnom zavodu za zapošljavanje. S druge strane, zamolila bih nezaposlene osobe da u ovom terminu dok traju programi jako često posjećuju biroe rada, da se informišu na oglasnim pločama, obavezno posjećuju poslodavce, motivišu ih da upravo oni budu ti koji će biti u programu. Ja ovom prilikom moram reći da je vrlo interesantno da su sve kategorije u programu, od demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida, djece bez roditeljskog staranja i drugih, a  upravo za zapošljavanje tih kategorija poslodavci će dobiti veća finansijska sredstava “- istaknula je direktorica Službe za zapošljavanje Nafija Hodo na današnjoj press konferenciji.

Javne pozive zainteresovani mogu preuzeti na službenim web stranicima Federalnog zavoda za zapošljavanje, Službe za zapošljavanje BPK Goražde kao i na oglasnoj ploči Službe.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.