• OBJAVLJENO: 13.08.2012.
Posjeta predstavnika ambasade Austrije
Razgovori o mogućnostima ostvarivanja privredne saradnje

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas su boravili predstavnici ambasade Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku, kojem su pored premijera BPK Goražde dr. Alije Begovića, prisustvovali i savjetnik Trgovinskog odjela ambasade Austrije Sigmund Nemeti te sekretar Vlade BPK Goražde Emir Sijerčić razgovarano je o mogućnostima uspostavljanja privredne saradnje Austrije i našeg kantona.

S tim u vezi, prezentirane su potencijalne mogućnosti za ulaganje na području BPK Goražde koje se, prvenstveno, ogledaju u mogućnostima ulaganja u otvaranje novih proizvodnih pogona, razvoju poljoprivrede ali i iskorištavanju postojećih prirodnih resursa na bazi dodjele koncesija.

Trgovinski savjetnik Nemeti izrazio je danas zadovoljstvo činjenicom da je Austrija, u ovom trenutku, najznačajniji strani investitor u našoj zemlji, a dokaz dobre poslovne saradnje BiH i Austrije na ovom prostoru jeste i renomirana firma „Bekto Precisa“ koju su predstavnici ambasade danas i posjetili.

Iskazan je međusobni interes za daljnju saradnju i uspostavljanje kontakata koji bi mogli rezultirati konkretnim projektima a predstavnicima ambasade ponuđeno je posredovanje u uspostavljanju kontakta sa Privrednom komorom BPK Goražde koja raspolaže svim bitnim informacijama kada je u pitanju privreda BPK Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.