• OBJAVLJENO: 14.08.2012.
Ministarstvo za boračka pitanja
Objavljen javni poziv za dodjelu novčane pomoći za nabavku udžbenika za učenike srednjih škola

Ministarstvo za boračka pitanja objavilo je javni poziv za dodjelu novčane pomoći za nabavku udžbenika za učenike srednjih škola čiji roditelji imaju status pripadnika boračke populacije na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Pravo na novčanu pomoć za nabavku udžbenika za srednju školu, po ovom javnom pozivu, mogu ostvariti djeca demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida te djeca iz porodica šehida i poginulih boraca pod uslovom da imaju stalno prebivalište u BPK Goražde, odnosno da su ostvarili povratak u opštine Foča, Čajniče, Rudo, Višegrad, Ustiprača i Rogatica u RS, a da su na dan potpisivanje Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH imali prebivalište na području BPK Goražde.

Odabir korisnika novčane pomoći za nabavku udžbenika za učenike srednjih škola za školsku 2012/13. godinu, resorno Ministarstvo vršit će na osnovu Pravilnika o uslovima i načinu dodjele sredstava za nabavku udžbenika za učenike djecu pripadnika boračkih populacija za osnovno i srednje obrazovanje na prostoru BPK Goražde.

Javni poziv ostaje otvoren do 31. avgusta 2012. godine a obrazac zahtjeva za prijavu na javni poziv moguće je preuzeti i lično u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja ili na portirnici u zgradi Vlade BPK Goražde, ul. 1. slavne višegradske brigade 2a.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.