• OBJAVLJENO: 19.03.2009.
Obilježen Dan općine Foča – Ustikolina

Godina obnove i razvoja

copy-of-dsc09154.JPG

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća 19.03.2009. godine obilježen je Dan općine i Dan reinteregracije Foča – Ustikolina. Nakon što je o radu lokalnog parlamenta u prošloj i planu rada za 2009.godinu govorio zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Šemso Muslić, brojnim gostima, predstavnicima federalnih ministarstva, Vlade Bosansko podrinjskog kantona i općina u njegovom sastavu, vjerskih zajednica, međunarodnih i lokalnih nevladinih organizacija, obratio se načelnik općine Foča – Ustikolina, Zijad Kunovac. Kunovac je podsjetio na brojne projekte( prije svega u oblasti infrastrukture) koji su realizovani u proteklom periodu, te najavio nove aktivnosti koje treba da doprinesu razvoju i jačanju ove općine.

copy-of-dsc09156.JPG

copy-of-dsc09161.JPG

Čestitke u povodu Dana općine Foča – Ustikolina uputili su predstavnici Federacije BiH, premijer Bosansko- podrinjskog kantona Nazif Uruči, načelnici općina Goražde i Pale-Prača, Muhamed Ramović i Asim Zec.

copy-of-dsc09163.JPG

U sklopu svečane sjednice, dodijeljena su najveća priznanja općine Foča – Ustikolina.
Zlatna plaketa, uručena je Ismetu Buljubašiću, poznatom humanisti i sportskom radniku. Srebrena plaketa dodijeljena je Nihadu Hadžiahmetoviću, direktoru MPI „ Mlin“- Ustikolina.

copy-of-dsc09150.JPG

Za počasnog građanina općine Foča – Ustikolina proglašen je potpredsjednik Federacije BiH , Mirsad Kebo.

U zanimljivom kulturno- umjetničkom programu, učestvovali su učenici Osnovne škole Ustikolina, Muški vokalno- instrumentalni sastav „ Behar „- Goražde i Kulturno – umjetničko društvo „ Polet“- Ustikolina.

copy-of-dsc09157.JPG

copy-of-dsc09167.JPG

copy-of-dsc09169.JPG

Nakon svečane sjednice OV, zvanično je otvorena zgrada općine Ustikolina, odnosno, zgrada za administrativno osoblje. Vrpcu na ulazu u novu zgradu zajednički su presjekli premijer BPK Nazif Uruči i načelnik općine Zijad Kunovac.

svecano-otvaranje-nove-zgrade.JPG
(Svečano puštenje u upotrebu nove zgrade općine)

(S.K.)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.