• OBJAVLJENO: 18.03.2009.
Općina Pale- Prača

Obilježen dan reintegracije

copy-of-dsc09185.JPG

copy-of-dsc09186.JPG

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, kojoj su prisustvovali brojni predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Federacije BiH i BPK Goražde, javnih preduzeća i ustanova, vjerske zajednice i nevladinih organizacija i prigodnim kulturno umjetničkim programom obilježen je Dan reintegracije općine Pale – Prača. Nakon što je o radu najvišeg lokalnog zakonodavnog tijela u protekloj godini i planu rada za 2009. govorio predsjedavajući Općinskog vijeća Fuad Crnčalo, prisutnima se obratio načelnik općine Asim Zec.

copy-of-dsc09187.jpg

copy-of-dsc09189.JPG

copy-of-dsc09192.JPG

Načelnik Zec je podsjetio na stanje u kome je bilo područje Prače neposredno pred reintegraciju i potom govorio o vremenu obnove i razvoju ove općine. Načelnik Zec se osvrnuo na brojne projekte u oblasti infrastrukture koji su već realizovani, zahvalio se svima koji su u tom procesu pružili podršku i pomoć i najavio nove aktivnosti u razvoju općine i stvaranju boljih uslova za život njenim građanima.

copy-of-dsc09184.JPG

copy-of-dsc09194.JPG

Čestitke su u povodu Dana reintegracije uputili načelnici općina Goražde i Foča – Ustikolina, Muhamed Ramović i Zijad Kunovac, te premijer Bosansko podrinjskog kantona Nazif Uruči.

copy-of-dsc09195.JPG

S.K.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.