• OBJAVLJENO: 23.04.2009.
U Vladi BPK-a Goražde organizovan prijem za dobitnike međunarodnog priznanja

Podrška Vlade talentovanim učenicima i njihovim profesorima!

prijem_slovenija_b.jpg

Na međunarodnom takmičenju u Sežani u organizaciji Đačke marketinške scene Slovenije, učenici Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ iz Goražda i njihov mentor profesor Hilmo Bunjo osvojili su 23.aprila 2009.godine drugo mjesto za tv oglas u kategoriji društvene scene.

Ovogodišnje tamičenje bilo je o temi „ Pitka voda je dragocjena“, a tv oglas, učenika Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ iz Goražda Jasmina Hasanovića ušao je u uži izbor među 14 najboljih od 400 prijavljenih radova u ovoj kategoriji i jedini je predstavljao Bosnu i Hercegovinu.

prijem_slovenija_b2.jpg

Povodom ovog međunarodnog uspjeha goraždanskih srednjoškolaca, premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović organizovali su 24.04.2009.godine prijem za Jasmina Hasanovića i profesora Hilma Bunja, kao i učenice, aktere tv spota: Eminu Pita, Ernu Drljo i Enu Kožo. Uz čestitke, kantonalno Ministarstvo obrazovanja pripremilo je za ove talentovane mlade učenike i simbolične nagrade.

Učenici Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“, zajedno sa profesorom Hilmom Bunjom već treću godinu učestvuju na ovom đačkom takmičenju , pa su tako i 2007.godine osvojili jednu od nagrada, „Sunčevu zraku za produkciju“ za ideju “ Iskoristimo otpad, pravimo profit“.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.