• OBJAVLJENO: 22.04.2009.
Nevladin i vladin sektor u BPK

Potpisana strategija saradnje

potpisivanje-strategije-saradnje_b.jpg

Novi iskorak u izgradnji uspješnije i konkretnije saradnje između organizacija civilnog društva i javnog sektora u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, načinjen je najprije, izradom, potom usvajanjem i potpisivanjem Strategije saradnje Vlade BPK i nevladinog sektora.

Strategiju su potpisali 22.04.2009.godine premijer BPK Nazif Uruči; u ime Centra za promociju civilnog društva Slaviša Prorok, te članovi radne grupe koja je više mjeseci radila na pripremi Nacrta ovog dokumenta.

potpisivanje-strategije-saradnje_b1.jpg

Bosansko- podrinjski je inače prvi kanton u Federaciji BiH koji je usvojio ovaj značajan dokument čija će primjena bitno uticati na izgradnju partnerskih odnosa između Vlade i nevladinih organizacija, te na taj način doprinijeti zajedničkim naporima na poboljšanju kvaliteta života građana.

U pripremi Strategije saradnje, tokom protekle godine kroz izradu dokumenta i potom kroz javne rasprave, učestvovalo je preko 100 nevladinih organizacija, građana i vladinih institucija.

Cijeli projekat su pokrenule i realizovale nevladine organiacije (nosilac je bilo udruženje „ Biznis centar“ ) iz BPK-a uz podršku Centra za promociju civilnog društva iz Sarajeva.

potpisivanje-strategije-saradnje_b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.