• OBJAVLJENO: 17.09.2012.
Uvod u obilježavanje 18. septembra - Dana BPK i općine Goražde
Tokom vikenda i danas upriličene sportske i druge prigodne aktivnosti

Uoči obilježavanja 18. septembra – Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde, pred protekli vikend i u dane vikenda u Goraždu su u čast ovog značajnog datuma održane prigodne sportske i kulturne aktivnosti.

Tako je u organizaciji Šahovskog kluba Goražde, u periodu od 13-16.09.2012. godine, održan V Međunarodni šahovski turnir Goražde 2012., dok je u petak, u Maloj sali Centra za kulturu, upriličena promocija knjige prof.dr. Šemsa Tucakovića pod nazivom „Kulturocid na Drini“.

U subotu je na Sadbi organizovan X Kup u sportskom ribolovu za invalidna lica „Mujo Peštek“ u kojem je učestvovalo preko trideset takmičara sa područja BiH. Najbolje rezultate i prvom mjesto na ovom takmičenju ostvarili su predstavnici Saveza za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde, dok su drugoplasirani i trećeplasirani bili takmičari sa područja Tuzlanskog kantona.

U Titovoj ulici u Goraždu, u subotu je u poslijepodnevnim satima održana i atraktivna karting utrka, dok je danas u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ upriličen Malonogometni turnir za učenike osnovnih i srednjih škola.

Večeras, sa početkom u 19,00 sati u Maloj sali Centra za kulturu održat će se promocija knjige prof.dr. Šaćira Filandre pod nazivom „Bošnjaci poslije socijalizma“, dok će glavne aktivnosti obilježavanja Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde započeti sutra.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.