• OBJAVLJENO: 28.09.2012.
Sedmica u oktobru posvećena djeci
Obilježavanje „Dječije nedjelje“ u BPK Goražde

Nizom prigodnih sadržaja i aktivnosti posvećenih razvoju djeteta, u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde će u periodu od 01.10- 07.10.2012. godine biti obilježena „Dječija nedjelja“.

Cilj ove manifestacije jeste da se organizacijom kulturno-obrazovnih, rekreativnih i sličnih aktivnosti skrene pažnja na društvenu brigu o djeci, a u realizaciju ovih aktivnosti, pored predškolskih i školskih ustanova, redovno se uključuju i ostale ustanove i udruženja koja imaju važnu ulogu u odgoju i razvoju djece.

Nosioci većine aktivnosti koje će se u narednoj sedmici realizirati na području općina Goražde i Foča-Ustikolina, a koje će podržati kantonalno Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, su vrtić SOS Kinderdorf Goražde, Tim Projekta jačanja porodice i Porodično savjetovalište Goražde.

Obilježavanje „Dječije nedjelje“ započet će Radionicom za djecu predškolskog uzrasta o temi dječijih prava koja će se održati u ponedjeljak 01.10.2012. godine u prostorijama SOS Kinderdorf vrtića sa početkom u 10,30 sati.

P R O G R A M OBILJEŽAVANJA ”DJEČIJE NEDJELJE” U BOSANSKO – PODRINJSKOM KANTONU GORAŽDE ZA 2012. GODINU

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.