• OBJAVLJENO: 23.10.2012.
Sa sjednice Kolegija Skupštine BPK Goražde
Utvrđen datum održavanja 15. redovne sjednice Skupštine

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održao je danas radnu sjednicu na kojoj utvrđen prijedlog dnevnog reda za narednu redovnu sjednicu Skupštine.

Među ukupno petnaest tačaka dnevnog reda koliko bi ih trebalo biti razmatrano na ovoj sjednici, nalaze se i izvještaji o izvršenju budžeta i utrošku tekuće budžetske rezerve BPK Goražde za prvih šest mjeseci ove godine te informacije o izvršenju finansijskih planova Službe za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za isti period.

U dnevni red uvršteni su i prijedlozi i nacrti nekoliko zakona.

Tako bi se, u formi prijedloga, trebale razmatrati izmjene i dopune Zakona o zaštiti od buke, dopune Zakona o RTV BPK Goražde i dopune Zakona o kantonalnim ministarstvima i drugim tijelima kantonalne uprave, dok bi se, u formi nacrta, trebale razmatrati izmjene i dopune Zakona o upotrebi grba i zastave te Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći.

Pred poslanicima bi se na ovoj sjednici trebao naći i Izvještaj o realizaciji odluka i zaključaka Skupštine u 2011. godini.

Pored članova Kolegija kojim je predsjedavao predsjedavajući Skupštine Nazif Uruči, sjednici Kolegija prisustvovao je i premijer BPK Goražde dr. Alija Begović.

Sjednica Skupštine zakazana je za 06.11.2012. godine, sa početkom u 10,00 sati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.