• OBJAVLJENO: 03.07.2009.
Pripadnicima boračkih populacija podijeljeni ključevi stanova u zgradi „Lamela-H1“

Radost za 24 vlasnika stanova

lamela-otvaranje-030709-b.jpg

Svečanim otvaranjem „Lamele – H1“, zgrade namijenjene pripadnicima boračke populacije u Goraždu, 03.07.2009.godine, uspješno je okončan zajednički projekat ministarstava za boračka pitanja BPK-a Goražde i Kantona Sarajevo i Vlade Federacije BiH. Vrijednost projekta je 1.400.000 KM.
Presijecanjem svečane vrpce, objekat su otvorili premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i ministri za boračka pitanja Bosansko-podrinjskog kantona i Kantona Sarajevo Dževad Adžem i Hajrudin Ibrahimović.

lamela-otvaranje-030709-b1.jpg

lamela-otvaranje-030709-b2.jpgPrije toga, u Velikoj sali Ministarstva za privredu BPK-a podijeljeni su ključevi za 24 vlasnika stanova u novoizgrađenom objektu, a ovom činu, pored ostalih, prisusustvovali su i ministar za zdravstvo Kantona Sarajevo Mustafa Cuplov, kao i predstavnici boračkih udruženja sa prostora našeg kantona.

Okončanjem postupka dodjele u objektu „Lamela H1“, osam stanova darovano je djeci bez oba roditelja, osam stanova dodijeljeno je ratnim vojnim invalidima, šest stanova članovima porodica šehida i dva stana demobilisanim borcima. Besplatno dodijeljeni stanovi su za djecu bez oba roditelja i za ratne vojne invalide sa stepenom invalidnosti 100%, dok su ostali stanove dobili na kredit od 15 godina, uz učešće od 5%.

Čestitajući pripadnicima boračke populacije na dobivenim stanovima, prisutni zvaničnici su u svojim obraćanjima iskazali bezrezervnu podršku svim pripadnicima boračke populacije, te obećali da će i ubuduće raditi na poboljšanju njihovog standarda.

lamela-otvaranje-030709-b3.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.