• OBJAVLJENO: 14.08.2009.
Demant Ministarstva za privredu

U informativnoj emisiji Dnevnik Radio – televizije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, emitovanoj u petak 14.08.2009.godine, a povodom prekida rada prometne signalizacije odnosno semafora u užem gradskom jezgru, obratio se pomoćnik načelnika Općine Goražde gosp. Adžem Enver koji je u svom obraćanju iznio da je održavanje semafora i njihovo funkcionisanje u nadležnosti Kantona odnosno Ministarstva za privredu.

Ovom prilikom želimo upoznati javnost da održavanje semafora nije u nadležnosti Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iz razloga što semafori, kao prometna signalizacija, nikada nisu dobili upotrebnu dozvolu, niti je zvanično izvršen tehnički prijem i primopredaja semafora u nadležnost resornom ministarstvu.

Ovdje želimo pojasniti da se preuzimanje u nadležnost semafora može izvršiti tek onda kada se dobiju odgovarajuće upotrebne dozvole, kada se izvrši tehnički prijem signalizacije i kada se zvanično izvrši primopredaja semafora u nadležnost resornom ministarstvu.

U cilju rješavanja pitanja nadležnosti održavanja prometne signalizacije (semafora) održan je i sastanak dana 03.07.2009.godine kojem su prisustvovali predstavnici Općine Goražde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na kojem su doneseni određeni zaključci prema kojima će se ići u dalju proceduru dobijanja upotrebne dozvole za semafore, čiji će nosilac aktivnosti biti nadležna služba Općine Goražde, nakon čega bi se pristupilo primopredaji semafora na održavanje resornom ministarstvu.

Ministarstvo za privredu BPK Goražde
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.