• OBJAVLJENO: 12.11.2012.
Održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 25.novembra, Dana državnosti BiH
Utvrđen prijedlog Programa obilježavanja

Članovi Organizacionog odbora Vlade Bosansko-podrinjskog Goražde utvrdili su na današnjoj sjednici prijedlog Programa i Finansijski plan obilježavanja 25.novembra-Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine i ove godine na području našeg kantona biće obilježen raznovrsnim sadržajima u kojima će pored predstavnika kantonalnih i općinskih struktura vlasti, predstavnika društveno-političkog, vjerskog i vojnog života, značajno učešće imati mladi, odnosno učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona. Oni će pisati i crtati o temi „Dan državnosti moje domovine“, na izravnom takmičenju organizovanom u jednoj od škola, a najbolje radove nagradiće kantonalno Ministarstvo obrazovanja.

Centralna manifestacija održaće se u nedjelju, 25.novembra, polaganjem cvijeća na spomen obilježje „Grad Goražde, svojim braniocima“, posjetom šehidskom mezarju i partizanskom groblju u Kolijevkama, kao i svečanom akademijom u Velikoj sali Centra za kulturu.

Značajno je pomenuti da će svečanost obilježavanja Dana državnosti biti uljepšana promocijom knjige prof.dr. Omera Ibrahimagića pod nazivom „Bosanski identitet i suverinitet“ i knjige našeg sugrađanina Fuada Crnčala pod nazivom „Bršljan“.

Povodom 25.novembra, u organizaciji Šahovskog kluba“Goražde“ biće održan 16. tradicionalni šahovski turnir, dok će se u organizaciji Udruženja pedagoga sporta i Aktiva nastavnika Tjelesnog i zdravstvenog odgoja održati malonogometni, stonoteniski i odbojkaški turnir za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola sa područja BPK Goražde.

Svoj doprinos u obilježavanju ovog datuma daće, kao i svake godine, učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“, članovi hora „Selsebil“, te aktivi nastavnika muzičkog odgoja i istorije.

Konačan program obilježavanja 25.novembra-Dana državnosti BiH utvrdiće Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Sa današnjeg sastanka upućen je i poziv svim građanima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da svojim prisustvom na centralnoj manifestaciji i drugim sadržajima uveličaju obilježavanje rođendana svoje domovine.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.