• OBJAVLJENO: 22.10.2009.
Potpisan Ugovor o izvođenju dislocirane nastave Ekonomskog fakulteta u Goraždu

Nastavak saradnje sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i u studijskoj 2009/2010. godini

ugovor_ekonomski_fakultet_221009-b.jpg

Nakon provedene procedure izbora najpovoljnjijeg ponuđača za izvođenje dislocirane nastave Ekonomskog fakulteta u Goraždu u školskoj 2009/2010. godini, danas, 22.10.2009. godine potpisan je ugovor sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu koji je, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, izabran za najpovoljnjijeg pružaoca usluga izvođenja dislocirane nastave Ekonomskog fakulteta. Ugovor su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta Sarajevskog univerziteta prof.dr. Veljko Trivun, u ime Ekonomskog fakulteta i premijer BPK Goražde Nazif Uruči, u ime Vlade BPK Goražde, a ceremoniji potpisivanja prisustvovali su i prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu prof.dr. Dženan Džonlagić, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Alma Delizaimović i viši stručni saradnik za srednje i visoko obrazovanje Emira Drakovac.

ugovor_ekonomski_fakultet_221009-b1.jpg

Ovom prilikom prof.dr. Veljko Trivun izrazio je zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma i istakao opredijeljenost Ekonomskog fakulteta da uloži sve napore kako bi studentima u Goraždu omogućio iste uslove studiranja koje imaju studenti na matičnom fakultetu, što uključuje redovna predavanja, obezbjeđenje nastavnih udžbenika studentima, kao i korištenje elektronske biblioteke Ekonomskog fakulteta, a sve u cilju omogućavanja mladima da nakon završenog studija ostanu na ovom prostoru i daju svoj doprinos razvoju zajednice u kojoj žive.

Istakavši dobru dosadašnju saradnju sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, premijer Nazif Uruči ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da će studenti sa područja BPK Goražde i ove godine imati priliku da svoje obrazovanje nastave na fakultetu koji je cijenjen i priznat i van granica naše zemlje.

ugovor_ekonomski_fakultet_221009-b2.jpg

Inače, zahvaljujući naporima Vlade BPK Goražde, ali i otvorenosti za saradnju i ekspeditivnosti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu ovo je već treća godina zaredom da je ovaj fakultet prisutan u Goraždu, na zadovoljstvo studenata koji ovdje studiraju, ali i svih građana BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.