• OBJAVLJENO: 05.11.2009.
U Ministarstvu za privredu potpisani ugovori sa korisnicima sredstava „Transfer za razvoj turizma“

ugovor-turizam-051109-b.jpg

U velikoj sali Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, 05.11.2009.godine, ministar za privredu prof. Mustafa Kurtović upriličio je potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava po programu „Transfer za razvoj turizma“, koji su ispunili sve uvjete iz javnog poziva. Ugovore je potpisalo 12 privrednih subjekata koji se bave turizmom.

– Drago mi je da su sve općine u našem kantonu dobile dio sredstava za svoje projekte. Također je bitno da su i skoro svi privredni subjekti koji se bave turizmom dobili neka sredstva, koja će im pomoći u njihovim daljnjim poslovima na izgradnji turističkih kapaciteta, a osim toga, i za osmišljavanje nekih programa u okviru Turističke zajednice. Mislim da su bitni i podsticaji koje smo dobili od Federalnog ministarstva turizma i okoliša ( od 24 naša projekta prošlo je 19 projekata,a ukupan iznos je negdje oko 100 000 KM) i ja sam već danas pozvao sve ljude koji su u oblasti turizma, i druge, da se uključe kako bi u budžetu za narednu godinu i Kanton i lokalne zajednice iz Federacije dobili veća sredstva, jer ovi turistički potencijali ne mogu čekati na milostinju, nego se moraju razvijati,- istaknuo je ovom prilikom ministar Kurtović.

ugovor-turizam-051109-b1.jpg

Korisnici sredstava izrazili su zahvalnost na dobroj saradnji sa Ministarstvom za privredu i nadaju se da će se ta saradnja i u budućnosti nastaviti.

– Po prvi put mi smo aplicirali za ova sredstva i zaista smo zadovoljni iz razloga što su to inicijalna sredstva da bi mogli nešto otpočeti ili ,eventualno, završiti one poslove koje smo mi imali već planirane i koji su u fazi izrade. Mi smo aplicirali sa dva projekta i jedan od projekata koji smo već jednim dijelom završili je Festival zdrave hrane i zdravog okusa. Smatramo da je to pun pogodak, ne samo Ministarstva prema nama, nego i promocije zdrave hrane u našoj sredini, kako bi u narednom periodu mogli i druge gradove i druge zemlje dovesti u našu općinu da znaju sa čim raspolažemo- kazao je načelnik Općine Ustikolina Zijad Kunovac.

ugovor-turizam-051109-b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.