• OBJAVLJENO: 05.11.2009.
Potpisan Ugovor sa humanitarnom organizacijom Hilfswerk iz Austrije

unhcr-ugovori-b-051109.jpg

U zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, 05.11.2009.godine, premijer Nazif Uruči potpisao je ugovor sa šefom Misije Hilfswerka Austria za Bosnu i Hercegovinu Suzanom Jašarević o sufinansiranju projekta za isporuku steonih junica korisnicima u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde. Vrijednost Ugovora o koofinansiranju je 50.000,00 KM (to su sredstva sa kojima učestvuje naš kanton), a ukupna vrijednost projekta je oko 80.000,00 KM.

Napominjemo, Hilfswerk iz Austrie, zajedno sa UNHCR-om, implementira projekte održivog povratka i u okviru toga djeluje i u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

unhcr-ugovori-b1-051109.jpg

– Zahvaljujući našoj dugogodišnjoj saradnji sa Bosansko-podrinjskim kantonom Goražde, naročito, prisutnosti UNHCR-a u regionu, puno je aktivnosti urađeno do sada, ali ovo je jedna od najznačajnijih aktivnosti, kako finansijski tako i uticajem koji će imati, jer je u skladu sa strategijom i planovima Kantona, prije svega Ministarstva za privredu, o razvoju proizvodnje mljekarstva i proizvodnje i prerade mlijeka. Takođe, važno je što ćemo pomoći povratnike, prije svega, to je ciljana grupa ljudi koji su potpomognuti kroz neke naše ranije projekte povratka, ali i one ekstremno siromašne porodice, kao i jedan dio korisnika koji se nalazi na prioritetnoj listi Kantona. Iz Ugovora koji smo danas potpisali, računamo, kada se uzmu u obzir sve potrebe za steone junice koje treba da isporučimo, uključujući karantin i sve provjere, da ćemo moći isporučiti minimalno 20 steonih junica,- kazala je Suzana Jašarević šef Misije Hilfswerka Austria za Bosnu i Hercegovinu.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči istakao je veoma dobru dosadašnju saradnju sa Hilfswerkom i UNHCR-om.

unhcr-ugovori-b2-051109.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.