• OBJAVLJENO: 20.11.2012.
Službenici za odnose s javnošću iz 10 kantona u Parlamentu BiH
Razmjena iskustava na polju komunikacije

U organizaciji Misije OSCE-a i Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je 20. novembra održan susret službenika odnosa s javnošću zakonodavne i izvršne vlasti iz 10 kantona Federacije i Parlamentarne skupštine BiH.

Ovo je bila prilika da službenici za odnose s javnošću razmjene iskustva i steknu nova znanja na polju komunikacije, učešća građana i transparentnosti.

Vrlo uspješan domaćin ovog skupa bio je Sektor za odnose s javnošću Parlamenta BiH na čelu sa rukovodiocem Sektora Zlatkom Vukmirovićem, koji je prezentirao dobru komunikacijsku praksu uspostavljenu u Paralamentarnoj skupštini BiH te predstavio Komunikacijsku strategiju i ulogu Službe za odnose s javnošću u implementiranju ove strategije. Iskustva u ovoj oblasti predstavio je i Zeničko-dobojski kanton.

Zajednička je ocjena da institucije vlasti ne koriste dovoljno alate koji im stoje na raspolaganju kako bi premostili jaz između građana i izabranih zvaničnika, iako se može reći da je posljednjih godina načinjen ozbiljan iskorak u njihovoj komunikaciji.

Ovom skupu prisustvovali su i predstavnici Službe za odnose s javnošću Vlade i Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.