• OBJAVLJENO: 13.11.2009.
U općini Goražde – završena zgrada « Dom 2»

Uručeni ključevi stanova u zgradi „Dom 2 „

uruceni-kljucevi-stanova-b.jpg

Iskrena i razumljiva bila je radost 25 porodica kojima su, na svečanosti održanoj u Velikoj sali općine Goražde uručeni ključevi stanova, čime su rješeni njihovi višegodišnji stambeni problemi. Riječ je o našim sugrađanima čiji su domovi uništeni tokom rata. Nove domove dobili su u stambenoj zgradi « Dom 2 «, građenoj u okviru projekta, koji su finansirali humanitarna i dobrotvorna fondacija « Al Zayed» iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ( 500 hiljada američkih dolara), Bosansko -podrinjski kanton, preko resornog ministarstva( 100.000,00 KM), Kanton Sarajevo(100.000,00 KM), Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica ( 98.000,00 KM), općina Goražde ( 50.000,00 KM).

Implementatori ovog, zahtjevnog i izuzetno značajnog projekta, bili su UNDP i općina Goražde. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 950.000,00 KM, a zgrada « Dom 2 « koštala je 843, 570.00 KM.

« Sretan sam što smo se danas okupili u povodu ovog važnog događaja. Dijelim radost sa svima koji će danas useliti u nove domove. Ovo je veoma važan projekat za općinu Goražde i naše je veliko zadovoljstvo što smo uspjeli da ga, zajedno sa ostalim učesnicima u njegovoj provedbi, uspješno realizujemo « – rekao je, između ostalog, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović. Ramović se zahvalio investitorima i implemenatorima projekta, a pohvalu je uputio i izvođaču radova, firmi « Kaya company».

Na svečanosti dodjele rješenja i ključeva stanarima zgrade « Dom 2» obratili su se premijer BPK Nazif Uruči, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Demir Imamović, predsjedavajuća OV Goražde, prim.dr Vesna Nemec Klisura i predstavnik UNDP-a.

Piše: (S.K.)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.