• OBJAVLJENO: 25.11.2009.
Obilježen 25. novembar- Dan državnosti BiH

Prigodne svečanosti u čast svojoj domovini

obiljezavanje-25-nov-251109b8.jpg

Građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obilježili su na svečan način 25.novembar-Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

obiljezavanje-25-nov-251109b2.jpg

Obilježavanje ovog datuma započelo je 24.11.2009.godine historijskim časom u osnovnim i srednjim školama na području BPK-a Goražde.

Tog istog dana u prijepodnevnim časovima, delegacije zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i općina u njegovom sastavu, predstavnici goraždanskog muftijstva, te predstavnici boračkih udruženja položili su cvijeće na spomen obilježje „Grad Goražde -svojim braniteljima“.

Uz intoniranje državne himne i učenje hatihe pred duše šehida, ovaj svečani čin sa pjesmom u čast svojoj domovini uljepšali su učenici goraždanske Osnovne škole „Husein ef.Đozo“.

U povodu Dana državnosti, u holu Centra za kulturu priređena je izložba najboljih likovnih radova učenika osnovnih škola o temi „Dan državnosti BiH“.

Centralna svečanost, svečana akademija održana je u Velikoj sali Centra za kulturu, Uz bogat kulturno-umjetnički program u izvođenju članova Udruženja Yildiz“, mališana iz dječijih vrtića „SOS Kinderdorf“ i „Sunce“, učenika Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“, OŠ „Husein ef. Đozo“ i OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar „ , te vokalno instrumentalnog sastava „Behar“, učesnicima akademije obratio se predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde dr.Alija Begović, koji je građanima kantona, u ime Skupštine i Vlade BPK-a , te općina u sastavu Kantona, uputio čestitke za ovaj veliki praznik naše države.

obiljezavanje-25-nov-251109b.jpg

obiljezavanje-25-nov-251109b4.jpg

obiljezavanje-25-nov-251109b5.jpg

obiljezavanje-25-nov-251109b6.jpg

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK-a Goražde i ove godine nagradilo je najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola koji su pisali i slikali o temi „Dan državnosti BiH“. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada učenicima i njihovim nastavnicima obavljeno je na svečanoj akademiji. Nagrade je uručila ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.