• OBJAVLJENO: 11.12.2009.
Postignut dogovor o prekidu štrajka uposlenih u RTV BPK Goražde

sporazum-o-prekidu-strajka-111209b.jpg

Na sastanku između predstavnika Vlade BPK Goražde i Sindikalne organizacije JP RTV BPK Goražde održanom 11.12.2009. godine postignut je dogovor o zamrzavanju četrnaestodnevnog štrajka uposlenih u kantonalnoj radio-televiziji.

Nakon obavljenih pregovora, dvije strane usaglasile su se o postizanju kompromisa radi obustave štrajka i početka emitovanja redovnog radio-televizijskog programa.

Donesenim zaključkom, na koji će Vlada BPK Goražde dati svoju saglasnost, definisano je da će direktor RTV BPK Goražde i predstavnici Sindikalne organizacije zaključiti sporazum kojim će se uposlenicima kantonalne radio-televizije garantovati da će do kraja ove budžetske godine dobiti plate za oktobar i novembar te naknadu za topli obrok za novembar 2009. godine, a da će decembarska plata i naknada za topli obrok biti isplaćeni u januaru 2010. godine. Što se tiče razlike plate za februar 2009. godine, koja je obračunata po umanjenoj osnovici, ona će biti isplaćena do kraja ove godine, a razlike plata za juli, avgust i septembar 2009. godine, kao i ostale neisplaćene naknade iz radno-pravnog statusa uposlenicima radio-televizije biće isplaćene do 01.06.2010. godine.

Na osnovu postignutog dogovora, sindikat će prekinuti štrajk i sa radom početi odmah, s tim da zadržava pravo odmrzavanja štrajka u slučaju kršenja odredbi pomenutug sporazuma, odnosno, nepoštivanja obaveza iz ranije donesenog Zaključka Vlade.

sporazum-o-prekidu-strajka-111209b1.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.