• OBJAVLJENO: 25.12.2009.
Delegacija Vlade BPK-a Goražde prisustvovala tradicionalnom božićnom prijemu

Upućene čestitke svim katolicima!

bozicni-primjer-251209-b.JPG

Delagacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koju je predvodio premijer Nazif Uruči, prisustvovala je 25.12.2009.godine tradicionalnom prijemu organizovanom u Župnom uredu „Sveti Dominik“ u Goraždu, povodom najvećeg katoličkog blagdana Božića.

Tom prilikom, premijer Nazif Uruči uputio je čestitke u povodu Božića don Marcelu Babiću, župniku ovog ureda kao i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti sa područja ovog kantona i BiH, uz poruku da je Goražde oduvijek bilo dobar primjer dobrosusjedskih odnosa i zajedničkog života Bošnjaka, Srba i Hrvata i da tako treba i ostati.

bozicni-primjer-251209-b1.JPG

– Kantonalni organi vlasti, u granicama svojih mogućnosti, pomoći će i goraždansku zajednicu Hrvata, kao što čine i ostalim građanima ovog kantona, – istaknuo je premijer Uruči, te naveo je da je nedavno Vlada odobrila sredstva za sanaciju krova Župnog ureda.

Čestitke goraždanskim katolicima u povodu Božića i želje za dobro zdravlje, uputili su i najviši zvaničnici Općine Goražde, koji su, takođe, prisustvovali ovom prijemu.

bozicni-primjer-251209-b2.JPG

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.