• OBJAVLJENO: 28.11.2012.
Premijer BPK Goražde
Susret sa predstavnicima Misije OSCE-a u BiH

Viši predstavnik šefa Misije OSCE-a u BiH Alexander Chuplygin i šefica kancelarije OSCE-a u Foči Ourania Roditi susreli su se danas u Goraždu sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dr. Alijom Begovićem.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa OSCE-om, u okviru koje je posebno istaknut doprinos Misije OSCE-a u oblasti obrazovanja na području ovog kantona, budući da je ova organizacija u partnerstvu sa kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta u našem kantonu realizovala nekoliko značajnih projekata, među kojima i Projekt dobrog upravljanja u obrazovanju.

Obzirom da je Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, kao i ostalim kantonima u Federaciji, neophodna pomoć na putu ka daljim evropskim integracijama razgovarano je i o drugim potencijalnim oblastima u kojima OSCE može pružiti svoju podršku i ekspertizu, a viši predstavnik šefa Misije OSCE-a Chuplygin izrazio je nadu da će OSCE, u okviru svojih mogućnosti, tu podršku i pružiti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.