• OBJAVLJENO: 02.02.2010.
Ministarstvo za privredu

Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja građana „Stari zanati“

U prostorijama Ministarstva za privredu 01.02.2010. godine održan je sastanak sa predstavnicima Udruženja „Stari zanati“ iz Goražda.

Na sastanku, kojem su, pored resornog ministra Mustafe Kurtovića i predsjednika Udruženja Safeta Efendića, prisustvovali i stručni saradnici resornog Ministarstva te članovi Upravnog odbora udruženja, razmatran je prijedlog programa koji se odnosi na podsticaj za razvoja poduzetništva i obrta u 2010. godini te je razgovarano o trenutnoj situaciji kada su u pitanju stari zanati na području našeg kantona.

Tom prilikom, predsjednik Udruženja iznio je niz problema sa kojima se zanatlije susreću u svakodnevnom radu, a koji se, prije svega, ogledaju u nepostojanju olakšica za stare zanatlije kada se radi o plaćanju komunalnih taksi te visini doprinosa i ostalih obaveza.

Što se tiče prijedloga Udruženja da se dio sredstava planiranih za posticaj razvoja poduzetništva i obrta uplati direktno ovom udruženju, kako bi se ona na transparentan način raspodijelila starim zanatlijama u cilju očuvanja njihovog rada i postojanja, ministar Kurtović izrazio je ovom prilikom punu podršku zanatlijama, te najavio održavanje zajedničkog sastanka između predstavnika Obrtničke komore BPK Goražde i Udruženja „Stari zanati“ u organizaciji Ministarstva za privredu, kako bi predstavnici oba udruženja usaglasili svoje stavove i prijedloge oko raspodjele pomenutih sredstava.

Inače, cilj Ministarstva, kako je naglasio resorni ministar, je da se osigura maksimalna pomoć svim udruženjima i komorama na području BPK Goražde, kako bi se stvorili što optimalniji uslovi za njihov rad te suzbio rad na „crno“.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.