• OBJAVLJENO: 03.02.2010.
Potpisani ugovori o dodjeli PVC cijevi za povratnike

U drugom krugu projekta riješeno pitanje vodosnabdijevanja za 105 povratničkih porodica!

ugovor-pvc-cijevi-030210b.jpg

U organizaciji Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice 03.02.2010. godine upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli PVC cijevi povratnicima u cilju rješavanja pitanja vodosnabdijevanja u mjestima povratka na području Gornje-drinske regije.

Projekt nabavke PVC cijevi, vrijedan 14.500,00 KM, finansiran je iz budžeta resornog Ministarstva, dok je glavni nosilac aktivnosti na realizaciji projekta bio Regionalni odbor za povratak u jugoistočnu Bosnu.

Prema riječima ministra Demira Imamovića, potpisivanjem ovih ugovora Ministarstvo socijalne politike, zdravstva, raseljenih lica i izbjeglica zaokružilo je projekt rješavanja pitanja vodosnabdijevanja za povratničke grupe u mjestima povratka, dok će se pojedinačni slučajevi, kada je u pitanju vodosnabdijevanje, rješavati i dalje. Takođe, naglasio je da će resorno Ministarstvo i dalje biti angažovano na stvaranju što bojih uslova za povratak kroz realizaciju ostalih projekata od značaja za povratnike.

ugovor-pvc-cijevi-030210b1.jpg

ugovor-pvc-cijevi-030210b3.jpg

Ističući dosadašnju dobru saradnju sa resornim Ministarstvom, Muhamed Bukva ovom prilikom naglasio je da je zahtjeva za pomoć u rješavanju pitanja vodosnabdijevanja bilo mnogo, a da je korisnike odabrala Komisija koja je vršila provjeru stvarnog stanja u mjestima povratka.

Podsjetimo, u prošloj godini potpisano je ukupno 65 ugovora, dok je danas potpisano 46, čime je riješeno osnovno vodosnabdijevanje za oko 200 povratničkih porodica na području Gornje-drinske regije.

ugovor-pvc-cijevi-030210b4.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.