• OBJAVLJENO: 02.03.2010.
U Goraždu svečano obilježen 1.mart-Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b1.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b9.jpg

U povodu 1.marta-Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine delagacije zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i općina u njegovom sastavu, te predstavnici boračkih udruženja, Udruženja antifašista, Oružanih snaga BiH i goraždanskog muftijstva, položili su 01.marta 2010.godine cvijeće na spomen obilježje braniocima Goražda i odali počast onima koji su svoje živote dali za nezavisnost naše zemlje.

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b8.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b7.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b6.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b5.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b4.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b2.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b3.jpg

Dan nezavisnosti BiH obilježen je i svečanom akademijom u Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu, na kojoj se okupio veliki broj građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b11.jpgUčesnicima svečane akademije, tim povodom, obratio se Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči. Govoreći o ovom značajnom datumu, on je između ostalog kazao kako svako od nas treba da da svoj doprinos u izgradnji i čuvanju nezavisnosti jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine. Premijer Nazif Uruči čestitao je građanima Dan nezavisnosti u ime Vlade i Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i u ime općinskih organa vlasti općina u sastavu Kantona.

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b10.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b12.jpg

U sklopu svečane akademije, kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta podijelilo je nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolje literarne i likovne radove o temi“ Moja Bosna i Hercegovina“. Nagrade je učenicima uručila ministrica obrazovanja Alma Delizaimović.

U svečanom programu učestvovali su učenici Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“, hor osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“, recitatori iz OŠ „Husein ef. Đozo“ i recitator Nedim Krajišnik.

U povodu 1. marta- Dana nezavisnosti BiH u organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“
održan je i tradicionalni šahovski turnir, a u organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK-a malonogometni turnir za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona.

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b14.jpg

obiljezavanje_dana_nezavsnosti_2010b13.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.