• OBJAVLJENO: 26.12.2012.
Sastanak premijera BPK Goražde sa predsjednikom Euroregije „Drina“
Zajednički interes – zaštita Drine i područja u njenom slivu
Tokom razgovora Frašta i Krsmanovića

Tokom razgovora Frašta i Krsmanovića

Projekti Euroregije „Drina“ i nastavak saradnje sa Bosansko-podrinjskim kantonom Goražde u 2013.godini teme su o kojima su danas razgovarali premijer BPK Goražde Emir Frašto i predsjednik Euroregije „Drina“ Zdravko Krsmanović.

Kako je jedan od osnovnih ciljeva Euroregije „Drina“ zaštita i unaprjeđenje cjelokupnog područja sliva rijeke Drine, na današnjem sastanku bilo je riječi o aktivnostima na izradi usaglašene prostorno-planske dokumentacije za sliv rijeke Drine, te o projektima upravljanja vodama i projektima unaprijeđenja i zaštite ribljeg fonda u slivu ove rijeke.

U svjetlu najavljene izgradnje velikih hidroenergetskih objekata, Euroergija „Drina“ planirala je u narednoj godini koordinaciju aktivnosti na obezbjeđenju integralnog razvoja sliva rijeke Drine, uz insistiranje da se vode ovog sliva koriste višenamjenski u interesu svih korisnika voda, a ne samo energetike.

Pored navedenih projekata, saradnja sa Euroregijom „Drina“ obuhvatila bi i projekte u oblasti turizma, poljoprivrede i ekologije, koji bi se realizovali putem prekogranične saradnje ili iz dostupnih fondova Evropske unije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.