• OBJAVLJENO: 26.12.2012.
Centar za socijalni rad BPK Goražde
Nogovodišnji paketići za djecu korisnika usluga socijalne zaštite
Novogodišnji paketići

Novogodišnji paketići

Javna ustanova Centar za socijalni rad BPK-a Goražde, posredstvom Udruženja “Dobro” iz Sarajeva, podijelila je danas novogodišnje paketiće određenom broju djece čiji roditelji su korisnici usluga socijalne zaštite.

Udruženje altruista “DOBRO”  već duži niz godina  organizuje akciju pod nazivom “Paketići za SVE” koja ima za cilj da barem na jedan dan usreći djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine. Akcija “Paketići za SVE” realizuje se isključivo na bazi donacija pravnih i fizičkih lica.

Ovo Udruženje doniralo je ove godine 100 novogodišnjih paketića za područje  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, odnosno za sve tri općine Kantona.

“Iako  broj doniranih paketića nije zanemariv, to nije bilo dovoljno da bismo obuhvatili svu djecu koju imamo u službenoj  evidenciji” – ističe direktorica Centra za socijalni rad BPK Goražde Sanela Zec .

“Ove godine bilo je jako teško utvrditi kriterije po kojima će se vršiti dodjela paketića, obzirom da je iz godine u godinu sve teža finansijska situacija kako porodica tako i donatorskih sredstava. Novina u odnosu na prethodnu godinu jeste da smo obuhvatili i djecu majki iz Udruženja Žene žrtve ratne torture bez obzira na finansijsku stabilnost tih porodica, a sve s ciljem  kako bismo im na taj način ukazali da podržavamo rad tog Udruženja i značaj događaja koji je prethodio osnivanju tog udruženja. Ove godine, takođe smo obuhvatili i porodice koje su uključene u okviru Projekta Tima za jačanje porodice SOS-a.

Iskreno se nadamo da ćemo ubuduće uspjeti obezbijediti veći broj novogodišnjih paketića uz podršku pravnih i fizičkih lica sa područja našeg kantona, a da će porodice koje nismo obuhvatili ove godine  imati razumijevanja u pogledu ograničenosti njihove dodjele”- riječi su direktorice Centra za socijalni rad Sanele Zec.

U ime uposlenih u kantonalnom Centru za socijalni rad i u svoje ime, direktorica Sanela Zec zaželjela je svim građanima  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da im naredna godina donese mnogo više vedrine, zdravlja i finansijske sigurnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.