• OBJAVLJENO: 22.03.2010.
Obilježena 14. godišnjica reintegracije općine Foča-Ustikolina

Jačanje lokalne zajednice u svim segmentima

reintegracija-foca-ustikolina-b.jpg

Kao i ranijih godina, i ove godine 19.03.2010. godine svečano je obilježen 19. mart – Dan općine Foča-Ustikolina i Dan njene reintegracije u Federaciju BiH.

U prisustvu velikog broja građana, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde i općina u njegovom sastavu, vjerskih zajednica, predstavnika privrednika te predstavnika federalnih ministarstava održana je svečana sjednica Općinskg vijeća općine Foča-Ustikolina kojom je predsjedavao zamjenik predsjedavajućeg vijeća Šemso Muslić. To je, ujedno, bila i prilika za kratak osvrt na sve ono što Općinsko vijeće u prethodnoj godini uradilo u cilju poboljšanja uslova za život stanovnika ove lokalne zajednice.

reintegracija-foca-ustikolina-b1.jpg

U svom obraćanju, načelnik općine Zijad Kunovac, podsjetio je na projekte realizovane u prošloj godini te pomenuo infrastrukturne projekte kojima će se, u ovoj godini, posvetiti posebna pažnja. Prema riječima načelnika Kunovca, uz pomoć Vlade BPK Goražde, federalnih ministarstava, Agencije za vodno područje rijeke Save te međunarodnih organizacija, općina je u 2009. godini realizovala projekte u vrijednosti od oko 2 miliona KM, što nikako nije zanemarivo, ako se u obzir uzme da godišnji budžet ove općine iznosi tek nešto više od 2 miliona KM.

reintegracija-foca-ustikolina-b2.jpg

Prisutnim gostima, takođe, obratili su se i premijer BPK Goražde Nazif Uruči, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, načelnik općine Pale-Prača Asim Zec, savjetnik za pitanja izbjegličke i povratničke populacije potpredsjednika Mirsada Keba Refik Begić te predsjedavajući Skupštine opštine Foča Lutvo Šukalo.

Ovom prilikom, uručene su i zahvalnice predstavnicima institucija i pojedincima koji su dali najznačajniji doprinos u obnovi i razvoju ove općine.

Centralna ceremonija obilježavanja Dana općine Foča-Ustikolina upotpunjena je kulturno-umjetničkm programom u kojem su učestvovali učenici osnovne škole „Ustikolina“ te članovi kulturno-umjetničkog društva „Polet“ iz Ustikoline, a nešto ranije tog dana, odata je počast te proučena fatiha svim šehidima i palim borcima sa ovog područja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.