• OBJAVLJENO: 28.12.2012.
Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola
Na svečanoj dodjeli nagrada danas u Sarajevu

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u prostorijama Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo upriličilo je danas dodjelu nagrada za najbolje literarne radove  učenika osnovnih i srednjih škola o temi „Budućnost kakvu želim u Bosni i Hercegovini-jedan krov za sve nas“.

Tim povodom, u pratnji nastavnika bosanskog jezika Aldina Mešića i pedagogice Zinaide Smailović, šest nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola sa prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde otputovalo je jutros u Sarajevo kako bi prisustvovali toj svečanosti. Finansijsku podršku za odlazak učenika u Sarajevo pružilo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK a učenike je ispred zgrade Vlade BPK ispratio i ministar Dževad Adžem.

Podsjetimo, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke raspisalo je konkurs za nagrađivanje najboljih literarnih radova osnovnih i srednjih škola o temi „Budućnost kakvu želimo u BiH-jedan krov za sve nas“. Od pristiglih radova učenika sa prostora našeg kantona Pedagoški zavod BPK Goražde odabrao je po tri iz kategorija osnovnih i srednjih škola i poslao u federalno ministarstvo. Nakon okončanja konkursne procedure, svi radovi koji su dostavljeni ispred našeg kantona su nagrađeni.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.